Varstvo osebnih podatkov

Spoštujemo zasebnost in pravice uporabnika

Podjetje HAPY DAY, podjetje za trgovino, gostinstvo, uvoz in izvoz Ivanji grad, d.o.o., matična št.: 5432871000 (v nadaljevanju “mi”) v tem dokumentu opredeljuje spoštovanje zakonskih določil varstva osebnih podatkov. Osebni podatki se obdelujejo zakonito in pošteno.

Kakšne osebne podatke podjetje obdelujemo?

Pri uporabi storitev podjetja HapyDay, zbiramo vaše podatke, kot so vaše uporabniško ime in geslo, vaši kontaktni podatki in druge nastavitve. Če si ustvarite račun ali opravite nakup iz spletnega kataloga, pridobimo in zberemo tudi podatke o imenu in priimku, vašem naročilu in ostale podatke, ki jih nastavite na svojem računu.

Obdelujemo naslednje osebne podatke:
(i) identifikacijski podatki (ime in priimek, uporabniško ime in geslo ter ID za DDV, če ste pravna oseba);
(ii) kontaktni podatki (osebni podatki, s pomočjo katerih lahko vzpostavimo stik z vami, e-naslov, telefonska številka, naslov za dostavo, naslov za račun);
(iii) vaše nastavitve (podatki o vašem računu, shranjene naslove za dostavo, profil);
(iv) podatke o vaših naročilih (podatki o naročenih artiklih in načinu plačila, podatke o reklamacijah);

Zakaj obdelujemo osebne podatke?

Vaše osebne podatke obdelujemo izključno za doseganje namena. Pri obisku spletne strani www.hapyday.si, uporabljamo piškotke, kjer vaše podatke zbiramo in uporabljamo
za ugotavljanje števila obiskovalcev strani in izboljševanje storitev.
V kolikor ste opravili registracijo, vaše podatke uporabljamo za vodenje vašega računa in zagotavljanje s tem povezane funkcionalnosti.
V kolikor na spletni strani opravite nakup oz. oddate naročilo, vaše podatke uporabljamo za obdelavo vašega naročila, zaščito naših pravnih zahtevkov in izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti.
Podatkov ne posredujemo tretjim osebam.
Do obdelave vaših osebnih podatkov imamo pravico na podlagi priprave ali izvajanja pogodbe z vami, upoštevanja pravnih obveznosti, naših zakonitih zahtevkov ali pa vašega soglasja.

V okviru naše dejavnosti obdelujemo osebne podatke za doseganje različnih namenov in sicer brez vašega soglasja na podlagi izvajanja pogodbe, našega zakonitega interesa ali z namenom izpolnjevanja pravnih obveznosti, oziroma na podlagi vašega soglasja.

Kakšno obdelavo podatkov lahko izvajamo brez vašega soglasja, je odvisno od tega, s kakšnim namenom je ustrezna obdelava povezana in v kakšnem odnosu do nas nastopate – ali ste samo obiskovalec naše spletne trgovine, se registrirate ali tudi oprvite nakup. Vaše podatke lahko obdelujemo tudi v primeru, če ste naslovnik blaga ali storitev, ki so bili pri nas naročeni, če z nami komunicirate oziroma obiščete našo fizično ali potovalno trgovino.

Če obiščete našo spletno trgovino
Če obiščete našo spletno trgovino, v vašo napravo shranjujemo in posledično iz nje beremo majhne datoteke (piškotke). Piškotek je majhen skupek črk in števk, ki se hrani v vašem spletnem brskalniku ali na trdem disku vašega računalnika. Nekateri piškotki omogočajo medsebojno povezavo vaših aktivnosti med brskanjem po naših straneh od trenutka, ko odprete okno spletnega brskalnika, vse do trenutka, ko ga zaprete. V trenutku, ko zaprete okno spletnega brskalnika, se pripadajoči piškotki izbrišejo. Nekateri piškotki pa ostanejo v napravi za in se aktivirajo pri vsakem obisku spletnih strani, ki so pripadajoče piškotke ustvarile. Piškotke v vašo napravo shranjujemo, tiste, ki so jih v vašo napravo shranile naše spletne strani, pa tudi beremo.

Nekatere piškotke neposredno v vašo napravo shranjujejo naše spletne strani. Takšni piškotki nam pomagajo:
(i) z vašo identifikacijo pri ponovnih obiskih. Na ta način ne prihaja do izbrisa vaše nakupovalne košarice in si lahko zapomnimo vašo prijavo preko konkretne naprave ter ne zahtevamo ponovnega vnosa e-naslova in gesla;
(ii) da ugotovimo, če ste nam podelili soglasje v skladu s tem dokumentom;
(iii) pri zagotavljanju varnosti, npr. da lahko preverjamo, da ni prišlo do zlorabe vaše povezave do naše spletne domene in da nekdo ne posluje v vašem imenu;
(iv) pri ugotavljanju, preučevanju in odstranjevanju napak ter pomanjkljivosti naših spletnih strani.
Tovrstni piškotki so potrebni za delovanje naše spletne trgovine. Če boste na svojem brskalniku onemogočili piškotke, se lahko zgodi, da naše spletne strani ne bodo delovale pravilno, zaradi česar vam ne bomo mogli ponujati artiklov iz naše ponudbe ter storitev.

V vašo napravo shranjujemo tudi piškotke z naših spletnih strani, ki nam omogočajo
(i) slediti številu obiskov naših spletnih strani ali posameznih vsebin,
(ii) ustvarjati statistike in preglede ter meriti učinkovitost oglasov;

Uporaba osebnih podatkov obiskovalcev spletnih strani
Če obiščete spletno trgovino hapyday.si, podatke o vašem obnašanju na spletu obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) za namene:
(i) ustvarjanja statistik in pregledov, predvsem sledenja številu obiskov naših spletnih strani oz. posameznih vsebin in merjenja učinkovitosti oglasov; naš zakoniti interes je merjenje učinkovitosti naših spletnih strani in stroškov za oglaševanje; v ta namen lahko preko vašega obnašanja na spletu pridobivamo in uporabljamo še druge izpeljane podatke;
(ii) ukrepov proti napadom naše spletne strani in ogrozitvi njenega delovanja ter za zagotavljanje varnosti vaših podatkov; naš zakoniti interes je v tem primeru brezhibno delovanje naših storitev za vas ter varnost vaših podatkov.

Da se lahko pri nas registrirate, morate obiskati našo spletno trgovino, zato se obdelava podatkov poleg zgoraj navedenih še razširi na naslednji način:
(i) če si ustvarite račun na spletu hapyday.si, obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših naročilih (če pri nas kasneje opravite nakup) na podlagi izvajanja pogodbe z vami (brez vašega soglasja), da lahko vodimo vaš uporabniški račun. Pogodba, na kateri temelji naša obdelava, se izoblikuje sočasno z vašim računom. Osebne podatke v ta namen uporabljamo celoten čas obstoja vašega računa, ki ga lahko kadarkoli izbrišete;
(ii) če si v spletni trgovini hapyday.si ustvarite račun, obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših naročilih (če pri nas kasneje opravite nakup, tudi če opravite nakup brez, da bi se vpisali v svoj račun).

Vaše osebne podatke hranimo samo v času obstoja vašega računa, ki ga lahko kadarkoli izbrišete.

Da lahko pri nas opravite nakup, morate obiskati našo spletno trgovino, zato se obdelava podatkov poleg zgoraj navedenih še razširi na naslednji način:
(i) če pri nas kot fizična oseba opravite nakup, obdelujemo vaše osebne podatke v namen obdelave vašega naročila. Gre za identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih. Če imate pri nas uporabniški račun, lahko v ta namen uporabimo tudi vaše nastavitve;
(ii) če pri nas opravite nakup kot zastopnik pravne osebe, obdelujemo iste podatke v isti namen na podlagi našega zakonitega interesa, ki temelji na sklenitvi in izvajanju pogodbe z osebo, ki jo zastopate.

Uporaba podatkov v namen obdelave vašega naročila pomeni, da podatke uporabimo za namen:
(i) možnost dokončanja naročila na spletu,
(ii) možnost komunikacije z vami,
(iii) potrebe plačila za blago,
(iv) potrebe dostave blaga,
(v) v zvezi z reklamacijo naročenega blaga ali storitve.
V ta namen osebne podatke uporabljamo v času, ki je nujno potreben za obdelavo vašega naročila oz. rešitev pogodbenih obveznosti, kot so reklamacije.

Če pri nas opravite nakup, hranimo vaše identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih na podlagi našega zakonitega interesa (brez vašega soglasja) za namene varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora. Naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in pa nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev. Podatke hranimo dokler ne dosežemo namena zbiranja le-teh in še najmanj toliko časa, kolikor je zakonsko določeno za ohranjevanje dokazil inšektorskem organu (max 15let). Na podlagi našega zakonitega interesa, lahko podate ugovor.

Če ste naslovnik blaga ali storitev, ki so bili naročeni pri nas, obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke:
(i) na podlagi našega zakonitega interesa v namen priprave, sklenitve in izvajanja pogodbe z našo stranko. Izvajanje te pogodbe je tudi naš zakoniti interes;
(ii) na podlagi našega zakonitega interesa za pridobivanje podatkov, na podlagi katerih lahko za vas v prihodnje izboljšujemo naše storitve, ali pa podatkov za pripravo naših notranjih statistik in pregledov; naš zakoniti interes je v tem primeru izboljševanje naših storitev za naše stranke;
(iii) v namen izvajanja pravih obveznosti, še posebej na podlagi veljavnih zakonov;
(iv) v namen varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora; naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev.

Za pripravo, sklenitev in izvajanje pogodbe z našo stranko uporabljamo osebne podatke v času, ki je nujno potreben za obdelavo naročila. Po izteku tega časa podatke hranimo še najmanj toliko časa, kolikor je zakonsko določeno za ohranjevanje dokazil inšektorskem organu (max 15let). 

Če z nami komunicirate preko različnih kanalov (elektronske pošte, klepetalnic in družbenih omrežij), vaše identifikacijske in kontaktne podatke ter zapise medsebojne komunikacije, obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) za namene:
(i) obdelave vaših zahtev; če ste pri nas opravili nakup in se vaša zahteva nanaša na naročilo, lahko obdelavo izvedemo na podlagi izvajanja pogodbe z vami;
(ii) evidence vaših zahtev, da lahko preverjamo njihovo redno in pravočasno izpolnjevanje;
(iii) dokazovanja, da smo prejeli in obdelali vašo zahtevo, npr. če pri nas na ta način naročite blago oziroma uveljavite reklamacijo;
(iv) analize zahtev za izboljševanje kakovosti naših storitev.

Če naročite oddate preko enega od naših kanalov hranimo podatke dokler ni dosežen namen in po izteku tega časa podatke hranimo še najmanj toliko časa, kolikor je zakonsko določeno za ohranjevanje dokazil inšektorskem organu (max 15let).

Kdo obdeluje vaše osebne podatke in s kom jih delimo?

Vse opisane osebne podatke obdelujemo mi kot upravljavec. To pomeni, da mi določamo opredeljene namene, v katere vaše osebne podatke zbiramo in načine obdelave ter odgovarjamo za ustrezno izvajanje le-te.

Na podlagi vašega soglasja oglaševalskim in družbenim omrežjem, posredno posredujete podatke oglaševalskim in družbenim omrežjem, in sicer poimensko:
(i) Google Ireland Limited (registrska številka: 368047), s sedežem Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska; politika zasebnosti družbe je na voljo tu: https://policies.google.com/technologies/ads;
(ii) Facebook Ireland Limited, s sedežem 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, D02 X525, Irska; politika zasebnosti družbe je na voljo tu: https://cs-cz.facebook.com/about/privacy.

Iz katerih virov pridobivamo osebne podatke?

Osebne podatke večinoma pridobivamo neposredno od vas preko naše spletne trgovine ali pri komunikaciji z vami. Nekatere druge podatke pa lahko dobivamo tudi od naših partnerjev, npr. bank. Večinoma obdelujemo osebne podatke, ki nam jih zagotovite neposredno v okviru naročanja artiklov in storitev, med ustvaritvijo in uporabo računa ali pri komunikaciji z nami. Če pri nas opravite nakup, lahko v zvezi z izvajanjem sklenjene kupoprodajne pogodbe prejmemo dodatne podatke o vaših naročilih s strani bank, naših partnerjev, ki upravljajo plačilne sisteme, npr. podatke o številki vašega računa, uspešno izvedenih plačilih in podobno.

V povezavi z vašimi osebnimi podatki imate številne pravice

Tako kot imamo mi svoje pravice in obveznosti glede obdelave vaših osebnih podatkov, imate tudi vi v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov določene pravice. Te pravice vključujejo:
(i) Pravica do seznanitve: imate pravico, da izveste, kakšne podatke o vas zbiramo, v kakšne namene in kako dolgo, od kod vaše osebne podatke pridobivamo in kakšne so vaše druge pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov. Če pa vseeno niste povsem prepričani, katere osebne podatke o vas zbiramo, od nas lahko zahtevate potrdilo o tem, ali osebne podatke v zvezi z vami zbiramo ali ne, in če jih, imate pravico, da se s temi podatki seznanite.
(ii) Pravica do popravka: imate pravico, da v primeru, da so osebni podatki, ki jih o vas hranimo, napačni ali nepopolni, da jih čim prej popravimo oziroma dopolnimo.
(iii) Pravica do izbrisa: v nekaterih primerih imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Vaše osebne podatke bomo v najkrajšem možnem času izbrisali, če je izpolnjen kateri od naslednjih razlogov: vaših osebnih podatkov v namene, v katere smo jih obdelali, ne potrebujemo več; umaknili ste soglasje za obdelavo osebnih podatkov, pri čemer gre za podatke, za obdelavo katerih je vaše soglasje nujno, mi pa hkrati nimamo drugega razloga za nadaljnjo obdelavo teh podatkov; uveljavili ste svojo pravico do ugovora proti obdelavi podatkov za osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa, in mi spoznamo, da zakonitih interesov, ki bi upravičevali nadaljnjo obdelavo teh podatkov, več nimamo ali domnevate, da obdelava osebnih podatkov, ki jo izvajamo, ni več v skladu s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi. Prosimo pa, da se zavedate, da, tudi če bo kateri od opisanih razlogov izpolnjen, to ne pomeni, da bodo vsi vaši osebni podatki kar takoj izbrisani. Te pravice pa ni mogoče uveljaviti v primeru, da je obdelava vaših osebnih podatkov še naprej nujna za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti ali za določitev, izvedbo ali obrambo naših pravnih zahtevkov.
(iii) Pravica do omejitve obdelave podatkov: v nekaterih primerih lahko poleg pravice do izbrisa uveljavite tudi pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov. Ta pravica vam omogoča, da v določenih primerih zahtevate, da se vaše osebne podatke posebej označi in izvzame iz kakršnihkoli postopkov obdelave – v tem primeru je učinek časovno omejen (in ne trajen kot pri pravici do izbrisa). Obdelavo osebnih podatkov moramo omejiti: če spodbijate točnost osebnih podatkov, dokler se ne dogovorimo, kateri podatki so pravilni; če vaše osebne podatke obdelujemo brez ustrezne pravne podlage (npr. nad predvidenim obsegom), vi pa boste namesto izbrisa takšnih podatkov dali prednost le njihovi omejitvi (npr. če boste predvidevali, da nam boste v prihodnje te podatke vseeno zagotovili); če vaših osebnih podatkov več ne potrebujemo v zgoraj opisane namene, vi pa jih potrebujete za določitev, izvedbo ali obrambo svojih pravnih zahtevkov, ali če vložite ugovor proti obdelavi podatkov. V času obravnave vašega ugovora moramo obdelavo vaših osebnih podatkov omejiti.
(iv) Pravica do prenosljivosti podatkov: imate pravico, da od nas pridobite vse svoje osebne podatke, ki ste nam jih zagotovili in ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja in na podlagi izvajanja pogodbe. Vaše osebne podatke vam posredujemo v strukturirani, ustaljeni in strojno čitljivi obliki. Enostaven prenos podatkov je mogoč samo za podatke, ki jih avtomatizirano obdelujemo v naših elektronskih podatkovnih zbirkah.
(v) Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov: na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, imate pravico do ugovora proti obdelavi osebnih podatkov, ki temelji na točki (e) ali (f) člena 6(1) UREDBE (EU) 2016/679 ter do ugovora proti obdelavi podatkov za namene neposrednega trženja. Vaše podatke bomo takoj prenehali obdelovati za tržne dejavnosti; v drugih primerih bomo storili enako, v kolikor ne bomo imeli zakonitih razlogov za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi pravicami ali za uveljavljanje pravnih zahtevkov.
(vi) Pravica do pritožbe: uveljavitev zgoraj navedenih pravic nikakor ne vpliva na vašo pravico, da vložite pritožbo pri pristojnem organu. To pravico lahko uveljavite zlasti v primeru, če domnevate, da vaše osebne podatke obdelujemo neupravičeno oziroma v nasprotju s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi. Nad obdelavo podatkov, ki jo izvajamo z naše strani, se lahko pritožite Informacijskemu pooblaščencu na naslov Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana.

Kako lahko uveljavite določene pravice?

Najhitrejši način uveljavljanja pravic na hapyday.si preko telefonskega klica ali elektronskega sporočila na info@hapyday.si. Vaš zahtevek bomo izpolnili v najkrajšem možnem času, vsekakor pa v roku enega meseca. V izjemnih primerih, predvsem ko gre za kompleksnejše zahtevke, imamo pravico ta rok podaljšati za dva dodatna meseca. V primeru, da bi bilo takšno podaljšanje potrebno, in pa o razlogih zanj vas bomo seveda obvestili.